Een levensloopbestendige woning creëren

Comments Off on Een levensloopbestendige woning creëren

Woont u momenteel in uw droomhuis of ziet u uzelf nooit meer ergens anders wonen? In dat geval kan het zinvol zijn om uw woning levensloopbestendig te maken. Door dit te doen kunt u geheel zorgeloos zo lang in uw woning blijven wonen als u wilt. Hier kunt u zelfs alle zorg ontvangen die u wellicht nodig zal hebben.

Een levensloopbestendige woning is zodanig aangepast, dat de bewoners het hele leven lang in het huis kunnen blijven wonen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een slaap- en badkamer op de benedenverdieping. Op het moment dat de bewoners van het huis slecht ter been raken, vervalt de bovenverdieping en zijn alle nodige voorzieningen beschikbaar op de benedenverdieping. Bij het levensloopbestendig maken van uw woning dient u ook rekening te houden met veilige looproutes, de indeling van de keuken, de trap, de badkamer, het toilet en eventueel de tuin. Een onderhoudsvriendelijke tuin zorgt ervoor dat u, in hoeverre dit mogelijk is, toch nog kunt tuinieren maar hier niet te veel tijd aan kwijt bent.

Financieren: een simulatie lening

Als u overweegt om uw huis levensloopbestendig te maken, zult u zich waarschijnlijk al snel realiseren dat dit een hoop kosten met zich meebrengt. Het is echter wel een investering die de moeite waard is. Een persoonlijke lening afsluiten kan een oplossing bieden om de realisatie van een levensloopbestendige woning waar te maken. Door middel van een simulatie lening kunt u kijken hoeveel u per maand af dient te betalen. Bij het invullen van een simulatie lening kunt u aangeven hoeveel geld u wilt lenen en voor welk doel. Hierbij krijgt u ook de keuze uit diverse looptijden. Op basis van de gegevens geeft de simulatie lening antwoord op vragen zoals wat de maandelijkse aflossing bedraagt. Zo weet u van tevoren precies waar u aan toe bent.

De voordelen

Er zijn veel voordelen te benoemen van het levensloopbestendig maken van uw woning. Het grootste voordeel is dat u in de veilige en vertrouwde thuisomgeving kunt blijven wonen. Diverse onderzoeken wijzen uit dat dit bijdraagt aan zowel de fysieke als mentale gezondheid.

LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD.  

https://www.mozzeno.com/nl/persoonlijke-lening/simulatie/
March 3, 2021 |

Comments are closed.

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Skip to toolbar